Velgen

Velgen spuiten maakt uw auto helemaal ‘af’

Autoschades op ‘scheenbeenniveau’, die nopen tot velgen spuiten, behoren tot de meest frustrerende voor automobilisten. U kunt in tegenstelling tot velgen spuiten veel autoschades enigszins vooraf inschatten, bijvoorbeeld als u niet bijtijds de auto voor onderhoud heeft gestuurd naar een gerenommeerd bedrijf als Cimen Automotive. Velgen spuiten heeft ook een andere oorzaak dan auto spuiten. Bij dat laatste kunt u enigszins een risico-inschatting van maken, zoals wanneer u de weg opgaat wanneer er hagel wordt verwacht. U kunt in al deze gevallen enigszins verwachten kleine autoschade op te lopen, maar velgen spuiten is meestal het gevolg van iets heel anders.  

Velgen spuiten is veelal een reparatie die noodzakelijk is, omdat u met uw auto langs de stoeprand schaaft. Of omdat er in de stad paaltjes zijn geplaatst die in de achteruitkijkspiegels niet zijn te zien. Zowel voor stoepranden als deze lage betonnen paaltjes geldt dat ze zijn dermate laag zijn dat ze in uw ‘dode hoek’ zitten.  Zodat u er langs schaaft en plots velgen spuiten noodzakelijk is om uw auto weer strak te krijgen.

Velgen reparatie is meer dan alleen spuitwerk

Velgen spuiten houdt meer in dan alleen het spuitwerk. De velgen moeten eerst ontvet, geschuurd en geplamuurd worden, zodat het wiel weer zijn originele vorm krijgt en de rand van de velgen weer rond en glad worden. Dit vraagt het spreekwoordelijke oog en de handen van ‘de meester’, specifiek vakmanschap kortom dat u treft bij een bekend bedrijf als Cimen Automotive dat honderden monteurs in dienst heeft met ieder een eigen specialisatie. Het velgen spuiten zelf is ook geen abc-tje: eerst moeten de velgen opnieuw geheel ontvet worden, daarna moet de grondverf worden aangebracht en vindt het velgen spuiten meerdere malen plaats. In de kleur van uw keuze, daarna met een blanke lak voor het stralende effect en daarna nog eens met twee spuitlagen.  Tenslotte gaan onze monteurs de lak afvloeien zodat uw velgen daadwerkelijk na het velgen spuiten weer als nieuw zijn.

Cimen-Automotive-Velgen-Reparatie-En-Spuiten

Onze voorraad Werkplaats afspraak Over ons
HomeVelgen